Cupcakes




Cupkakes med chokladkräm och jordgubbsfrosting.


Muffins:                                                                      
                                                       
2 st      ägg
2 dl      socker
2,5 dl   mjölmix
0,5 dl   pofiber
1 dl      mjölk
50 g     margarin
1,5 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Smält margarinet.
Blanda i restan av ingredienserna och rör om ordentligt.
Blanda i ev. smak (hackad choklad, rivet citronskal, vaniljsocker osv.)

Häll i muffinsformarna till ca hälften och grädda i ca 10 min i 200 grader.



Chokladkräm:

100 g   mjukt smör
500 g   florsocker (ett paket)
3 msk  kakao
2 msk  starkt kallt kaffe

Vispa smöret så de blir mjukt, (man kan värma det snabbt i mikro om de är hårt)
Häll i ca hälften av florsockret , kakao och kaffe och vispa ordentligt.
Fortsätt sedan röra i florsocker tills du är nöjd med konsistensen!

Klart att breda/sprittsa på muffinsen!



Jordgubbsfrosting:

50 g     mjuktsmör
100 g   cream cheese
500 g   florsocker (ett paket)
ca 5     jordgubbar

Rör om smöret så de blir krämigt, blanda i mjukosten och rör om ordentligt!
Mosa jordgubbarna och blanda i, rör sedan ner florsocker tills det bli en bra konsistens.

Sen är det bara att kladda ut det på muffinsen!




Välkommen hit!

Tänkte göra ett försök med en mat blogg.

Kommer lägga upp recept på vegetariska rätter, och glutenfria bakverk.

Själv är jag sedan 7-8 år tillbaka vegetarian och för ca. 4 år sedan fick jag diagnosen celiaki (glutenintolerans).


RSS 2.0