Cupcakes
Cupkakes med chokladkräm och jordgubbsfrosting.
Muffins:
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl mjölmix
0,5 dl pofiber
1 dl mjölk
50 g margarin
1,5 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Smält margarinet.
Blanda i restan av ingredienserna och rör om ordentligt.
Blanda i ev. smak (hackad choklad, rivet citronskal, vaniljsocker osv.)
Häll i muffinsformarna till ca hälften och grädda i ca 10 min i 200 grader.
Chokladkräm:
100 g mjukt smör
500 g florsocker (ett paket)
3 msk kakao
2 msk starkt kallt kaffe
Vispa smöret så de blir mjukt, (man kan värma det snabbt i mikro om de är hårt)
Häll i ca hälften av florsockret , kakao och kaffe och vispa ordentligt.
Fortsätt sedan röra i florsocker tills du är nöjd med konsistensen!
Klart att breda/sprittsa på muffinsen!
Jordgubbsfrosting:
50 g mjuktsmör
100 g cream cheese
500 g florsocker (ett paket)
ca 5 jordgubbar
Rör om smöret så de blir krämigt, blanda i mjukosten och rör om ordentligt!
Mosa jordgubbarna och blanda i, rör sedan ner florsocker tills det bli en bra konsistens.
Sen är det bara att kladda ut det på muffinsen!