Egen "Hamburgare"

½         Lök
3-4dl    Färs  (brukar blanda kokt torr sojafärs och quornfärs)
1dl       Glutenfritt ströbröd eller grov mjölmix
2         Ägg
3msk   Fiberhusk
2msk   Soja
½-1tsk Grillkrydda
1krm    Vitpeppar
1krm    Spiskummin
Salt

¤ Blanda ägg och fiberhusk och låt stå i 5 min.
¤ Kör sedan alla ingredienser ägg och fiberhusk också i en mixer tills de blir en jämn fin smet. Snåla inte med kryddorna!
¤ Platta ut lagom stora klickar i en stekpanna
¤ Stek på låg värme tills burgarna får fin fär och verkar fasta!

Servera med glutenfritt hamburgerbröd eller en vallmofralla, dressing, sallad och strips/mos
Ärtpesto är gott i stället för dressing eller bara som extra tillbehör!

Ärtpesto:
2dl     Frysta ärtor
½dl    Solrosfrön
3msk Olivolja
½dl    Matlagningsgrädde
1tsk   Citironsaft
1/4    Kruka färsk basilika eller 2-3 tsk torkad basilika
Salt & peppar

¤ Mixa allt och smaka av med salt och peppar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0