Egen "Hamburgare"
½ Lök
3-4dl Färs (brukar blanda kokt torr sojafärs och quornfärs)
1dl Glutenfritt ströbröd eller grov mjölmix
2 Ägg
3msk Fiberhusk
2msk Soja
½-1tsk Grillkrydda
1krm Vitpeppar
1krm Spiskummin
Salt
¤ Blanda ägg och fiberhusk och låt stå i 5 min.
¤ Kör sedan alla ingredienser ägg och fiberhusk också i en mixer tills de blir en jämn fin smet. Snåla inte med kryddorna!
¤ Platta ut lagom stora klickar i en stekpanna
¤ Stek på låg värme tills burgarna får fin fär och verkar fasta!
Servera med glutenfritt hamburgerbröd eller en vallmofralla, dressing, sallad och strips/mos
Ärtpesto är gott i stället för dressing eller bara som extra tillbehör!
Ärtpesto:
2dl Frysta ärtor
½dl Solrosfrön
3msk Olivolja
½dl Matlagningsgrädde
1tsk Citironsaft
1/4 Kruka färsk basilika eller 2-3 tsk torkad basilika
Salt & peppar
¤ Mixa allt och smaka av med salt och peppar!