Saftig Morotskaka
Kaksmet:
100g Valnötter
2 Morötter
2½dl Mjölmix
½tsk Salt
1tsk Kanel
1tsk Bakpulver
½tsk Bikarbonat
1½dl Olja
2dl Socker
3 Ägg
¤ Smöra och bröa en form med avtagbara kanter (glutenfritt ströbröd)
¤ Haka nötterna och skala och riv morötterna grovt.
¤ Blanda mjöl, salt, kanel, bakpulver, och bikarbonat i en skål
¤ Vispa ägg, socker och olja och rör ner nötter och morot.
¤ Rör sedan ner mjölblandningen och häll i formen.
¤ Grädda i 175 grader ca 30 min.
Glasyr:
200g Philadelphiaost
2msk Florsocker
2msk Lime/citronsaft
¤ Rör ihop allt och bred över kakan när den svalnat, garnera gärna med lite strössel.
100g Valnötter
2 Morötter
2½dl Mjölmix
½tsk Salt
1tsk Kanel
1tsk Bakpulver
½tsk Bikarbonat
1½dl Olja
2dl Socker
3 Ägg
¤ Smöra och bröa en form med avtagbara kanter (glutenfritt ströbröd)
¤ Haka nötterna och skala och riv morötterna grovt.
¤ Blanda mjöl, salt, kanel, bakpulver, och bikarbonat i en skål
¤ Vispa ägg, socker och olja och rör ner nötter och morot.
¤ Rör sedan ner mjölblandningen och häll i formen.
¤ Grädda i 175 grader ca 30 min.
Glasyr:
200g Philadelphiaost
2msk Florsocker
2msk Lime/citronsaft
¤ Rör ihop allt och bred över kakan när den svalnat, garnera gärna med lite strössel.
Kommentarer
Trackback