Bakning
De är ju alltid svårt att få till glutenfri bakning, mitt bästa tips är att byta ut ½-1 dl per 4 dl mjöl mix till pofiber, då brukar resultatet alltid bli bra!
När man gör mjuka kakor så ska man se till att smeten är lite lösare än vanlig smet.
Ska man baka något ex. brödbullar som ska bakas ut tycker jag det är lättast att skölja händerna under vattenkranen flera gånger medans man bakar ut, händerna ska hela tiden vara våta!
Om man ska gör ex veg "köttbullar" så kan man blanda 1-2 ägg med 2-4 msk fiberhusk för att få det att hålla ihop bra, gärna nån dl glutenfritt ströbröd eller grov mjölmix också!
När man gör mjuka kakor så ska man se till att smeten är lite lösare än vanlig smet.
Ska man baka något ex. brödbullar som ska bakas ut tycker jag det är lättast att skölja händerna under vattenkranen flera gånger medans man bakar ut, händerna ska hela tiden vara våta!
Om man ska gör ex veg "köttbullar" så kan man blanda 1-2 ägg med 2-4 msk fiberhusk för att få det att hålla ihop bra, gärna nån dl glutenfritt ströbröd eller grov mjölmix också!
Kommentarer
Trackback