Bakpotatis

4-6 Bakpotatisar

¤ Skölj och picka potatisarna, lägg dom på en plåt och grädda i 200-225 grader ca. 40-60 min, tills dom är mjuka.


Dill och Äggröra:
3       Kokta ägg
1½dl  Creme fraiche
1dl     Frysta ärtor,paprika, majs mix.
1msk  Majonäs
1-2tsk Dill
salt & peppar

¤ Hacka äggen i småbitar och blanda sedan alla ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Champinjon och Paprikaröra:
ca.10  Chanpinjoner
½-1    Paprika
1½dl   Creme fraiche
1dl      Svarta bönor
Basilika, lökpulver, salt & peppar

¤ Finhacka champinjonerna och paprikan, stek utan fett tills vätskan från chmpinjonerna är borta.
¤ Blanda sedan creme fraichen och bönorna, krydda och smaka av!

"Curry Kycklingröra":
1½dl   Grytbitar (jag använder quorn och de är inte helt glutenfritt, alternativ: torkade sojabitar som ma kokar inann om man är vädligt känslig.)
2-3msk Olja
1½dl     Creme fraiche
½tsk     Liquid smoke
Curry, kajennpappar, salt & peppar

¤ Blanda oljan, smoke och kryddor i en skål och rör ner grytbitar. Låt de gärna stå i 20-30 min.
¤ Rör sedan ner creme fraichen, smaka av och ev krydda mer.

Tomat och Pestoröra:
3          Tomater gärna några soltorkade också.
1½dl     Creme fraiche
1-2msk Pesto
½-1dl    Riven ost
½dl       Linser/bönor
1tsk      Tomatpure
Salt & peppar

¤ Kärna ur tomater och rör sedan ihop allting, krydda och smaka av!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0