Bakpotatis
4-6 Bakpotatisar
¤ Skölj och picka potatisarna, lägg dom på en plåt och grädda i 200-225 grader ca. 40-60 min, tills dom är mjuka.
Dill och Äggröra:
3 Kokta ägg
1½dl Creme fraiche
1dl Frysta ärtor,paprika, majs mix.
1msk Majonäs
1-2tsk Dill
salt & peppar
¤ Hacka äggen i småbitar och blanda sedan alla ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
Champinjon och Paprikaröra:
ca.10 Chanpinjoner
½-1 Paprika
1½dl Creme fraiche
1dl Svarta bönor
Basilika, lökpulver, salt & peppar
¤ Finhacka champinjonerna och paprikan, stek utan fett tills vätskan från chmpinjonerna är borta.
¤ Blanda sedan creme fraichen och bönorna, krydda och smaka av!
"Curry Kycklingröra":
1½dl Grytbitar (jag använder quorn och de är inte helt glutenfritt, alternativ: torkade sojabitar som ma kokar inann om man är vädligt känslig.)
2-3msk Olja
1½dl Creme fraiche
½tsk Liquid smoke
Curry, kajennpappar, salt & peppar
¤ Blanda oljan, smoke och kryddor i en skål och rör ner grytbitar. Låt de gärna stå i 20-30 min.
¤ Rör sedan ner creme fraichen, smaka av och ev krydda mer.
Tomat och Pestoröra:
3 Tomater gärna några soltorkade också.
1½dl Creme fraiche
1-2msk Pesto
½-1dl Riven ost
½dl Linser/bönor
1tsk Tomatpure
Salt & peppar
¤ Kärna ur tomater och rör sedan ihop allting, krydda och smaka av!
¤ Skölj och picka potatisarna, lägg dom på en plåt och grädda i 200-225 grader ca. 40-60 min, tills dom är mjuka.
Dill och Äggröra:
3 Kokta ägg
1½dl Creme fraiche
1dl Frysta ärtor,paprika, majs mix.
1msk Majonäs
1-2tsk Dill
salt & peppar
¤ Hacka äggen i småbitar och blanda sedan alla ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
Champinjon och Paprikaröra:
ca.10 Chanpinjoner
½-1 Paprika
1½dl Creme fraiche
1dl Svarta bönor
Basilika, lökpulver, salt & peppar
¤ Finhacka champinjonerna och paprikan, stek utan fett tills vätskan från chmpinjonerna är borta.
¤ Blanda sedan creme fraichen och bönorna, krydda och smaka av!
"Curry Kycklingröra":
1½dl Grytbitar (jag använder quorn och de är inte helt glutenfritt, alternativ: torkade sojabitar som ma kokar inann om man är vädligt känslig.)
2-3msk Olja
1½dl Creme fraiche
½tsk Liquid smoke
Curry, kajennpappar, salt & peppar
¤ Blanda oljan, smoke och kryddor i en skål och rör ner grytbitar. Låt de gärna stå i 20-30 min.
¤ Rör sedan ner creme fraichen, smaka av och ev krydda mer.
Tomat och Pestoröra:
3 Tomater gärna några soltorkade också.
1½dl Creme fraiche
1-2msk Pesto
½-1dl Riven ost
½dl Linser/bönor
1tsk Tomatpure
Salt & peppar
¤ Kärna ur tomater och rör sedan ihop allting, krydda och smaka av!
Kommentarer
Trackback